1975/1979

1975: Oprichting van het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft door Bill Gates en Paul Allen.
1976: Apple Computer Company wordt opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ronald Wayne.
1977: Jan Raas wint voor de eerste keer de Amstel Gold Race.

1978: In attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel wordt het Spookslot geopend als eerste écht grote attractie en is dan het grootste spookslot van Europa.
1979: De shah van Iran vlucht met zijn familie naar Egypte. Iran wordt een islamitische republiek, geleid door ayatollah Khomeini.

1975

Oprichting van het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft door Bill Gates en Paul Allen.

De eerste VOCabulaire.

Het moet voor ieder lid van de R.C. & V.V. “V.O.C.” een diep betreurd moment zijn geweest toen enige jaren geleden moest worden besloten de uitgave van een clubblad stop te zetten.
Hoewel iedereen de belangrijke functie van een clubblad als contactmedium voor de leden, waarbij tevens in belangrijke mate het karakter van de vereniging kan spreken, ten volle erkende, bleek het niet mogelijk de continuering zeker te stellen.

verder lezen
1977

Jan Raas wint voor de eerste keer de Amstel Gold Race.

Prestatiegericht en/of recreatief voetbal

Al enkele maanden weer rolt de bal over de velden. Ook de elftallen van VOC 1 t/m 11 doen hun best om tot goede resultaten te komen. Het effect echter wel wat voeten in de aarde gehad, vóór het zover was. En nu doel ik niet alleen op het uitgebreide trainings- en oefenprogramma voor de elftallen 1 t/m 4, ook dát natuurlijk, maar veel méér denk ik aan de problemen van interne aard. Ieder meelevend VOC-er herinnert zich hoe de zaken er enige tijd geleden op voetbalgebied bij stonden. Een 1e elftal, gedegradeerd naar de 4e klasse van de KNVB en bijna afgezakt naar de RVB, een 2e elftal, dat al enkele...

verder lezen
1978

In attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel wordt het Spookslot geopend als eerste écht grote attractie en is dan het grootste spookslot van Europa.

Steunpilaren van de Nederlandse sport.

Op de vraag of het Rotterdamse V.O.C. eens een sterke eerste klasser, die zelfs een keer het kampioenschap veroverde maar thans uitkomend in de derde klasse, nog bestaansrecht heeft, kan het antwoord zonder enige aarzeling bevestigend zijn. Sterker nog: het zou als een zwaar en onherstelbaar verlies voor de Nederlandse voetbalgemeenschap moeten worden beschouwd als clubs als V.O.C. niet meer kunnen bestaan.

verder lezen

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl