1990/1994

1990: Grenswachters van de DDR beginnen om middernacht met de afbraak van de Berlijnse Muur in het hart van het oude centrum van Berlijn.
1991: Golfoorlog - Operatie Desert Storm ter bevrijding van Koeweit van Irak begint.

1992: Een vliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al stort neer in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer en boort zich in twee flats.
1993: De Willemsspoortunnel in Rotterdam wordt officieel geopend.
1994: Formule 1-autocoureur Ayrton Senna komt om het leven door een crash tegen een muur tijdens de grote prijs van San Marino.

1992

Een vliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al stort neer in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer en boort zich in twee flats.

Mr. R.W. (René) van Ierschot nieuwe voorzitter

René is lid van VOC geworden in 1957 en heeft in eerste instantie zowel voetbal als cricket gespeeld. Het voetbal werd echter al snel ingeruild voor hockey, waar hij door zijn voetbalachtergrond direct tot doelwachter werd gebombeerd. Dat is zijn hele hockey carrière het geval geweest, keepen deed hij variërend van meespelen in een 10e elftal tot en met eerste elftallen. In tegenstelling tot zijn honkvastheid als cricketer bij V.O.C. heeft hij om diverse valide redenen meerdere hockey-verenigingen versleten. 

verder lezen
1994

Formule 1-autocoureur Ayrton Senna komt om het leven door een crash tegen een muur tijdens de grote prijs van San Marino.

1994 VOC 1 kampioen.

Tweemaal met één kampioen in een paar maanden tijd! Wie doet ons dit na? Op het veld van Hermes DVS nam ik op 28 augustus deel aan een dolle boel. Het vierde cricketelftal was er zelfs vroeger voor gaan spelen, teneinde niet al te veel te missen. Is het niet geweldig bij een dergelijke wedstrijd zo veel voetballeden te zien? Als ik al die vrolijke gezichten op de foto’s weer zie, dan denk ik direct aan een recent telefoongesprek met Bert Roldaan: het is toch wel een heel bijzondere clubje! Staan we daar allemaal even bij stil? Of draven we gewoon maar door?

verder lezen

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl