Juniorwedstrijden H.V.V. - V.O.C.

H.V.V. A1 - V.O.C. A1 5-3
H.V.V. A2 - V.O.C. A2 0-2
H.V.V. B - V.O.C. B 0-8
Donderdag 24 December hebben onze juniores in een drietal zeer geanimeerde wedstrijden hun krachten gemeten met de H.V.V. jeugd. Zooals haast wel van zelf spreekt, werd er in alle wedstrijden buitengewoon enthousiast en natuurlijk zeer fair gespeeld. Wegens uitstedigheid en ziekte hadden een zevental der gewone competitiespelers moeten bedanken, zoodat de elftallen er eenigszins anders uitzagen dan gewoonlijk. Speciaal het Haagsche A1-team vertoonde uitstekend voetbal en wist haar aanvallen met goede schoten te besluiten. De 5 goals getuigen hier overigens ook wel van. Het H.V.V.-B-elftal speelde in het veld aardig, maar voor doel was V.O.C. stukken sterker, waardoor de groote overwinning verklaard moet worden.

Het A1-elftal.
Reeds spoedig na het begin valt van Eck uit, Colijn komt dan het elftal completeeren. De Hagenaars, gesteund door een straffen wind, oefenen een flinken druk op ons doel uit en er komen geleidelijk een drietal doelpunten. De opzet van onze aanvallen is wel goed, maar het binnentrio is te sloom en niet fel genoeg om te kunnen scoren. Techniek en kijk op het spel hebben alle drie wel, maar het ontbreekt hen aan de noodige doortastendheid. Na de rust weet ook V.O.C. te doelpunten, door Schut en de beide vleugelspelers Vermeulen en Smidt. Op een gegeven oogenblijk is de stand zelfs 4-3 geworden. Vlak voor het einde moet de Rotterdamsche keeper nog een keer den bal uit het net halen, zoodat H.V.V. met 5-3 wint.

Het A2-elftal.
Dit elftal behaalde een 2-0 overwinning, hoofdzakelijk te danken aan het goede spel van achterhoede en halflinie. Deze laatste bestond geheel uit invallers. Voor Anton Nieuwenburg was het zelfs al de tweede wedstrijd. Alle drie speelden zoowel aanvallend als verdedigend een zeer goeden 

wedstrijd en deden voor de vaste A2 spelers niet onder. Voor de rust wist Kees Haver Droese den keeper den bal te ontfutselen en met een fraai schot in de uitersten doelhoek te scoren. Alle andere kansen werden, hoofdzakelijk door de linkervleugel onbenut gelaten (linksbuiten moet een betere balcontrole krijgen en de linksbinnen veel en veel sneller spelen!). Na halftime lossen Haver Droese en Mijnders harde schoten die juist naast gaan. Een geweldig hard schot van Cas Vermeulen stuit van den onderkant van de lat weer in het veld terug. Ingenhoven schiet tenslotte uit een schermutseling het tweede doelpunt in. Het laatste kwartier is H.V.V. sterker, maar de achterhoede zorgt ervoor dat de stand geen wijziging meer ondergaat.

Het B-elftal.
De allerkleinste V.O.C.’ers waren ditmaal voor de B-ploeg gerequireerd, maar het H.V.V. elftal was in zijn geheel nog kleiner. De V.O.C. aanvallen worden door Anton Nieuwenburg oordeelkundig opgezet en van Aalst geeft tal van gevaarlijke voorzetten, zoodat er wel doelpunten moeten komen. Brand en v.d. Pool scoorden beide voor het eerst in een “echten” voetbalwedstrijd. Fontein verbaasde iedereen met een kopbal die over tal van Haagsche hoofden in het net belandde en tenslotte benutte Paul van der Lans de overige kansen met een 5-tal ferme schoten. In de laatste oogenblikken denken we H.V.V. tegen te zien scoren, maar de rood-zwarte keeper weet het moeilijke schot buiten de palen te houden.

Het B-elftal.
Het b-elftal heeft deze keer slechts één wedstrijd gespeeld, n.l. tegen Neptunus-b, welke het verloor met 4-1. Het speelde dezen wedstrijd met 4 invallers, n.l. voor Olivier, Hoogenboom, de Graaf en Fonteyn. In het begin miste onze voorhoede een paar schitterende kansen. Met de rust was de stand 3-0 in ons nadeel. Na de rust werd er veel beter verdedigd dan voor de rust en uit een van onze weinige aanvallen kregen we een penalty, welke A. nieuwenburg inschoot.

De opstellingen

Kaptein den Bouwmeester
Nouse   /  Scheffer
Colijn   /   Spierenburg   /   Krijn
Smidt   /   Qué   /   Schut   /   Verburg   /   Vermeulen I

Walbeek
Sissingh   /   Kruysifix
v.d. Wolf   /   Nieuwenburg   /   Stijnis
Mijnders   /   Haver Droese   /   v.d. Eb
Vermeulen III   /   Ingenhoven

Muntenaar
Vermeulen II   /   Hoogenboom
Verstraaten   /   Nieuwenburg   /   de Klerk
Brand   /   v.d. Pool    /   v.d. Lans   /   Fontein   /   v. Aalst

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl