Karin Beaumont, het eerste vrouwelijke bestuurslid.

“Ik denk dat de heren zich meer aan mij aanpassen dan andersom”
Geboren en getogen in “het bronsgroen eikenhout”. Nu alweer 30 jaar vertoevend boven de grote rivieren, samen met partner Pascal Ruyters en de zonen Tim (19) en Bart (16). Karin Beaumont, blond, charmant, bescheiden, maar desondanks gedreven en intussen helemaal vergroeid met alles wat de kleuren rood en zwart en geel draagt.

Sinds november van het vorig jaar secretaris van de RC & VV VOC. Wij spraken met haar in een overvol clubhuis, voordat zij met haar mannelijke collega’s aan de tafel plaats ging nemen voor een reguliere bestuursvergadering. “VOC is een niet weg te denken onderdeel van mijn leven geworden”, zegt ze met een lichte blos op haar wangen en een innemende oogopslag. Wij waren zeer benieuwd naar de antwoorden op de volgende vragen:

Vertel iets over je werk, je gezin en je eerste kennismaking met VOC.
Naast de functie van secretaris van VOC – en zeer geïnteresseerd toeschouwer – spelen het gezien, familie, vrienden en het werk nog een belangrijke rol in mijn leven. Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in de crisisbeheersing ben ik sinds half augustus overgestapt binnen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar een heel ander beleidsterrein: nanotechnologie en productveiligheid.
De kennismaking met VOC was het gevolg van de passie voor voetbal van oudste zoon Tim. Na onze verhuizing naar Schiebroek – met de families Kuil, Boddé en Middelkoop in onze straat – was de stap naar VOC onvermijdbaar. Met vijf jongens gingen Tineke Kuil en ik voor de kennismaking naar meneer van Schooneveld. Sindsdien waren we iedere woensdagmiddag bij VOC te vinden. Nadat de familie Faasen Tim cricketminded had gemaakt werden de bezoeken aan VOC uitgebreid. Bart trad in de voetsporen van zijn broer, dus de ritten van en naar VOC werden er steeds meer. Omdat ik vrij veel op VOC aanwezig was, werd ik ook aangesproken voor hand- en spandiensten tijdens het cricketseizoen. Bij de voetbaltrainingen hadden moeders nog niets te zoeken in die tijd. Gelukkig is dat nu veranderd.

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl