Het relaas van de haas (4)

We zijn weer begonnen. De zomerstop heeft de koppies weer leeggemaakt en de spieren losgegooid. Na een enerverend seizoen waarin het eerste elftal gepromoveerd is naar de derde klasse, wacht de selectie nu een uit historisch oogpunt schier onmogelijke taak: handhaven in de derde klasse. Hier een verslag van de voorbereiding, die de basis moet leggen voor het bereiken van die doelstelling.

Er is veel gebeurd afgelopen zomer. Tjapko is gaan samenwonen, Jacques is dan eindelijk getrouwd met zijn tijger, Foppo heeft zijn relatie weten te redden in Toscane en Thomas Verhaar is tot grote tevredenheid van Wouter van der Berg naar Lloret de Mar geweest. Wouter ziet net als velen in de 18-jarige spits een groot talent en mede dankzij Wouters uitgebreide één tegen één oefenstof na de training heeft Thomas deze zomer uitgeblonken aan de Spaanse Costa. Het vrouwelijk schoon was erg onder de indruk van zijn plotselinge versnelling en interessante visie op het spel. Opvallend fit verscheen Thomas dan ook op de eerste training. De meeste spelers konden niet wachten weer te beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De opkomst was de eerste training dan ook erg hoopgevend. Hoofdtrainer Eric bleek echter nog een week met vakantie te zijn, waardoor Jacques bedankt werd voor de leuke training en de zomerstop met nog een week werd verlengd. Zoals altijd aan het begin van een seizoen werd een aantal nieuwe spelers gepresenteerd. Veel spelers die in de jeugd of andere senioren elftallen bij V.O.C. speelden proberen voor dit seizoen een plaats in de selectie te verdienen. De voorbereiding heeft duidelijk gemaakt dat enkelen van hen veel potentie hebben. De trainers hebben voor hen een ontwikkelingspad via de weg der geleidelijkheid uitgestippeld, zodat de meeste talenten dit seizoen in het tweede elftal van professionals als Derk en de gebroeders van Wieringen de klappen van de zweep van het seniorenvoetbal kunnen leren, met als doel binnen afzienbare tijd in het eerste te staan.
 
Zo ook Tim Smit. Hij was erg tevreden over zijn prestaties gedurende de oefencampagne en zag zijn inzet door Eric beloond met een plaats in de eerste selectie voor de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij Mozaïek. Onder het motto ‘wat goed is komt snel’ had de technische linksback het streven de weg der geleidelijkheid te passeren en vond in dit ambitieuze plan bevestiging bij Eric, die hem een plaats als linksback beloofde. Raar was het wel dat Eric het toch niet aandurfde om met twaalf man de wedstrijd te beginnen en Tim, die al paraat stond bij de aftrap, ineens op de bank moest plaatsnemen. Tevens hebben Foppo en Wouter Verwer een aanspraak gedaan op hun sociale omgeving en hebben onder andere Henk en een aantal Delftse corpsballen zich aangemeld. De aanpassing, met name op sociaal vlak, is zo vlot gegaan dat het inmiddels lijkt of ze al jaren bij ons spelen. Samen met Sebastiaan Kort heeft Tim Roldaan de zomerstop doorgetraind. De hoge verwachtingen die hijzelf en anderen van hem hadden heeft hij vorig seizoen, deels door een blessure in de voorbereiding, niet kunnen waarmaken. 

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail archief@voc-rotterdam.nl