A. (Arjan) Nataraj nieuwe voorzitter.

27 augustus 1972

  • V.O.C. Lid sinds 1 augustus 1993
  • Erelid van V.O.C. 30 november 2015
  • Voorzitter van V.O.C.  25 mei 2009 – 30 november 2015
  • Commissaris Voetbal senioren 25 november 2005 – 25 mei 2009

Arjan heeft het eerste deel van zijn sportieve opvoeding genoten bij H.V.V en is wegens zijn studie in 1993 in Rotterdam aangekomen, waar hij de eerste jaren als verborgen talent deel uitmaakte van één van de studenten teams die V.O.C toen rijk was.

Uiteindelijk is zijn talent tijdens de donderdagavond trainingen niet geheel ongemerkt gebleven.  Tussen 2000 en 2002 heeft hij zo’n 20-25 wedstrijden in het eerste elftal gespeeld, waarbij hij in 2000 onder leiding van Henri Rutten kampioen is geworden in de vierde klasse. Door een ernstige knieblessure heeft hij daarna in sportief opzicht een stapje terug moeten doen. Samen met oud eerste elftalspelers heeft hij o.a. in het 6een 17eelftal gespeeld. Sinds het begin van de Heerendivisie, die tijdens zijn voorzitterschap het levenslicht heeft aanschouwt, is hij actief in het Team Jim Bodde (TJB).

Als cricketer heeft hij het gebracht tot de Zami’s waarmee hij eveneens in 2000 kampioen is geworden. Een zekere neus voor kampioenschappen kan Arjan niet ontzegd worden want tijdens zijn bestuursperiode als commissaris seniorvoetbal en als voorzitter heeft hij is ons eerste voetbalelftal 4 keer kampioen zien worden.

Arjan is indertijd initiator geweest van een jaarlijks trainingskamp voor de selectie in het buitenland.  Hij kan met trots terugkijken op de aansluiting bij Sportplus en de start van het meisjesvoetbal.  Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor de aanleg van het kunstgras op ons hoofdveld dat onvermijdelijk bleek door de verdere groei van het jeugdvoetbal.

Behalve de familiedag in het lustrumjaar 2015 waren ook de bouw van de nieuwe accommodatie en de aanleg van kunstgras wat Arjan betreft hoogtepunten. De wedstrijd die V.O.C. in 2014 tegen Feyenoord speelde was dat ook, maar tegelijkertijd ook een van de meest zware momenten voor Arjan als voorzitter. Een deel van de vereniging was voor de wedstrijd tegen Feyenoord en een deel was tegen, onder andere met het oog op de vrees van ongeregeldheden. Persoonlijk leek het hem geweldig, “dat zijn immers wedstrijden die vooral kinderen zich heel hun leven blijven herinneren”. Als voorzitter heeft het hem veel energie gekost om met die situatie goed om te gaan. Zowel binnen het bestuur als met de rest van de vereniging. Achteraf overheerst tevredenheid en trots op een hele gezellige drukbezochte oefenwedstrijd die met name bij de massaal toegestroomde jeugd veel enthousiasme heeft opgeleverd.
 
De combinatie van zijn voorzitterschap, zijn bedrijf en zijn nog jonge gezin werd hem toch wat te veel van het goede. Het bleek niet eenvoudig om in zijn opvolging te voorzien. Gelukkig bleek René van Ierschot bereid om als een soort van tussenpaus de voorzittershamer van hem over te nemen teneinde meer tijd te verkrijgen bij het opleiden en/of zoeken van een opvolger.

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl