Een nieuw tijdperk

Je kunt rustig zeggen dat C.O.C. op 4 oktober 2003 een nieuw tijdperk is ingegaan. Afscheid werd genomen van de ons allen vertrouwde plek aan de Overschiese Kleiweg, waar we veel lief (promoties) en leed (degradaties) met elkaar gedeeld hebben. Met opgeheven hoofd hebben we echter na de promotie van ons eerste voetbalteam naar de derde klasse ons oude complex verlaten. Velen nog wat argwanend over wat ons te wachten staat, maar de meesten toch reeds razend enthousiast. Inmiddels is alle argwaan verdwenen. Slechts een bezoekje aan ons nieuwe complex aan de Hazelaarweg was daarvoor voldoende.

Natuurlijk is dat niet verwonderlijk. Superlatieven schieten eigenlijk tekort. Een heerlijk complex met een karakteristiek clubhuis, prachtige velden en echte kleedkamers en douches. Ook alle bezoekende verenigingen zijn onder de indruk, met uitzondering misschien dan van onze nieuwe Bloedhond. Gelukkig valt het met het groen ook wel mee, zeker in de zomer. En dan te bedenken dat er nog een forse nieuwe aanplant komt.
 
De toekomst van V.O.C. ziet er zeer zondig uit. We kunnen weer 100 jaar vooruit. Een oeroude vereniging in een gloednieuwe jas. Daar kunnen we heel trots op zijn. Vanzelfsprekend wordt in deze Vocabulaire veel aandacht aan ons nieuwe complex geschonken, o.a. een fotoreportage van Frits de Haan over de zeer geslaagde openingsdag, diverse artikelen en de mening van een flink aantal V.O.C.-leden over ons nieuwe onderkomen. Daarnaast treft u een uitmuntend Kerstverhaal aan, ditmaal geschreven door Walter Baghuis. De gebruikelijke items zijn ook deze keer niet vergeten en de crypto-liefhebbers kunnen hun borst weer natmaken. Tenslotte nog uitvoerig aandacht voor het cricket. Gelardeerd door artikelen van Ben Goedegebuur en Ed de Moura Correia, zijn achterin de langverwachte Kerstrapportcijfers van onze cricketers te vinden. Veel leesplezier toegewenst.
 
Arnold Klein

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail archief@voc-rotterdam.nl