Veteranenvoetbal 1984/1985

Zo’n kleine twintig jaar geleden bestond er bij een aantal oudere vereniging behoefte om met veteranenteams niet meer op zondagen in competitieverband mee te draaien, waar om half tien ‘s morgens in polders of kale bijvelden in vaak afgelegen oorden moest worden aangetreden, en elf van deze clubs spraken af elkaar op de zaterdagmiddagen te ontmoeten. Van deze clubs hebben inmiddels vier hun honderdjarig bestaan gevierd. KHFC (1879), Hercules (1882), HVV (1883) en Concordia (1885). Eveneens in de vorige eeuw werden opgericht HBS (1893), Victoria (1893), AFC (1895), VOC (1895) en Quick (1896), terwijl Kampong uit 1902 stamt.

Het “broekje” in ons midden Black Devils schijnt pas zo’n zestig jaar te bestaan en al die tijd is dit de vereniging geweest die slechts met één elftal in de KNVB speelde, het veteranenteam. Onze relaties met de genoemde clubs zijn uiterst plezierig en ettelijke spelers in deze competitie hebben inmiddels bevriende contacten met leden van andere verenigingen. Het is daarom wat teleurstellend bij ons te moeten constateren dat vooral de jonge veteranen weinig animo tonen aan deze competitie deel te nemen. Bladerend door onze ledenlijst zie je de 45-plussers bij ons meer dan redelijk vertegenwoordigd en aanvulling met resp. vervanging door jongeren zal niet te lang op zich moeten laten wachten. In het afgelopen seizoen hebben de 23 spelers in 13 wedstrijden tegen vaak aanzienlijk jongere tegenstanders slechts tweemaal kunnen winnen, beide malen van Victoria. Aad Zevenbergen was wederom bij alle wedstrijden aanwezig. bert Teeuwen en Wout van de Bovenkamp misten er een. 

Good old Bob van Leeuwen maakte bij Concordia zijn rentree en Daan van der Kooy konden wij als nieuwe speler begroeten. De rest van de spelers, waarvan de meeste al jaren meedraaien, verscheen in de wei als hun andere activiteiten zoals tennis, vakantie, jagen, recepties, weekenddienst, paardensport, flensjes bakken, tegelverkoop, boekenbeurzen, belastingproblemen, dat toeliet. Charles leidde wederom de wedstrijden met wisselend succes. Max was de grensrechter, terwijl Mevr. Kobessen voor ons de bar op zaterdagmiddag verzorgde. Teneinde de veteranenactiviteiten te coördineren is in dit jaar een veteranencommissie ingesteld bestaande uit Hannie van der Mijn, Rob de Widt, Henk Smits, Wout van de Bovenkamp en Cor Roldaan als volijverige secretaris. Bij het PW-100 tournooi wonnen we, dank zij de verjongde uitgave van het team de eerste prijs en kortgeleden eindigden we in het groots georganiseerde AFC 90 tournooi in de middenmoot.

                                                                                                                         W. v.d. B.

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl