Junior pers.

Redaktioneel
Nummer 3 alweer. Wat gaat het weer hard. Nummer 2 is net achter de rug of we moeten nummer 3 weer in elkaar knutselen. Ze maken het ons weer moeilijk genoeg om onderwerpen te vinden, maar het is ons weer gelukt. Het staat weer in het teken van het cricket, al komt dit nummer in het voetbalseizoen uit. De onderwerpen van dit nummer zijn: een verhaal van Willem Waanzin (Die weet ook niet van ophouden met verhalen te schrijven), een verslag van het H.C.B. toernooi door Dennis van de Broek, van Robert de Widt een tekening en dan van buiten de redaktie een stuk van Patrick Weemering over een cricket-wedstrijd Quick B - V.O.C. B en een verslag van het cricketkamp op V.O.C. En dan wil ik nogmaals vragen aan de jongens en meisjes om puzzels, moppen, stukjes over voetbal en nog meer van die dingen te maken en op te sturen naar het copy-adres Robert de Widt, Neel Gijsenpad 6, 3043 MB Rotterdam, maar natuurlijk kun je het ook afgeven aan een van de redaktie-leden. Nou jongens en meisjes, dit was het dan voor deze keer en ik hoop dat jullie met plezier dit nummer uitlezen en dan met smart wachten op het volgende nummer en dan maar hopen dat het niet zo goed is als dit nummer. Tot kijk en tot de volgende keer.

VERSLAG VAN DE D-tjes
Na een fijne vakantie speelde D1 vriendschappelijk tegen Xerxes. We verloren met 8-0. Zaterdag begon de competitie en de wedstrijd wonnen we van R.F.C. met 4-2. Welke jongens de doelpunten maakten weet ik niet meer. De tweede wedstrijd verloren we met 3-1 van D.O.S. ‘32. Pluym zorgde voor het enige tegendoelpunt. Misschien wordt ons elftal nog verandert. Dat vind ik niet zo erg.
Sander.

QUICK (H.) B - V.O.C. B            26-6-1982
Onder de bezielende leiding van Ernest Lefebvre en de zegen van Tony vertrokken wij uit Rotterdam richting Hofstad. Daar aangekomen, zag ik tot mijn opluchting……… of niet………. dat niet Dames-Junioren maar Veteranen op het andere veld speelden, zodat iedereen zich kon wijden aan het Cricketspel. Gelegenheidsaanvoerder Anton (Allard was niet aanwezig) won tot onze grote opluchting de Toss. Zijn besluit was dat wij zouden beginnen met batten. Elk begin is moeilijk, zo ook dit begin. Na 17 runs gescoord te hebben, waren er al vier man uit. Gelukkig gaf Anton acte de présence door 53 runs te scoren. Al met al kwamen wij aan 135 runs. Daar er geen thee was, dronken wij gezamenlijk Haagsch leidingwater. Door dit edele vocht gesterkt gingen wij het veld in. Maar ach, niet voor niets stond Quick B bovenaan de ranglijst. Wij deden wat wij konden, maar helaas, hun batsman waren te sterk. Uiteindelijk versloegen de Haantjes ons met 137 v. 4. Een woord van dank voor de mensen die ons vervoerd en aangemoedigd hebben. Een volgende keer beter. (Dat zeggen we nu al zes weken).
Patrick Weemering.

H.C.B. TOERNOOI 1982
Net als elk jaar werd het H.B.C. (Haagsche Cricket Bond) toernooi weer op H.B.S. en Quick gehouden. Het C2 elftal moest de eerste wedstrijd tegen V.C.C. spelen. Veel goede bowlers waren er niet. Eerst ging V.C.C. batten, die er 98 v. 8 hadden. V.O.C. kwam niet verder dan 70 all out. De tweede wedstrijd werd ook op H.B.S. gespeeld. Tegen H.C.C. was deze wedstrijd. Alweer gingen we de mist in. H.C.C. 98 v. 7 en wij 52 all out. Een beetje (erg) teleurgesteld gingen we naar huis. De volgende dag hoopten we onze revanche te nemen. Eerst tegen H.D.V.S. Het was toen nog erger, we waren 10 all out en Hermes had er 99 v. 8 (deze wedstrijd werd op Quick gespeeld). We moesten weer terug naar H.B.S. om daar de laatste wedstrijd tegen de Kieviten te spelen. De Kieviten hadden er 40 all out. Deze wedstrijd ging veel beter, want we hadden gewonnen!!! We hadden er 41 v. 0 We hadden de 11e plaats van de 12 clubs. Het C1 elftal was 1e geworden onder leiding van Ernest Lefebvre.

CRICKET JEUGDKAMP V.O.C. 1982
Verslag Maandagmorgen-middag-nacht?
Maandagmorgen moest iedereen zich om 11:00 op V.O.C. melden. Men kreeg bij Binnenkomst een kopje koffie aangeboden en om ongeveer 12:00 uur gingen we lunchen. De V.O.C.-elf moesten als eersten voor corvee aantreden. Toen alles schoon was en iedereen zich  in zijn tent geïnstalleerd had, gingen we cricketen, hetgeen waar we dus voor gekomen waren. De teams, het waren er vier, waren gemixed, d.w.z. van elke aanwezige club zaten er 2 of 3 personen in een team. Het waren wedstrijden om elkaar beter te leren kennen, dit is dus in mijn geval redelijk tot goed gelukt. Om 6 uur keken plm. 35 hongerige kopstukken naar de kantine, waar helaas nog geen eten stond, dit was vertraagd doordat de voor de sla bestemde eieren niet hard wilden worden. Om 7 uur werd er eindelijk gegeten, men wist nu zeker dat het eten binnen een kwartier op zou zijn. ‘s Avonds gingen we bowlen. Toen we terugkwamen moest iedereen naar de tenten, dit gebeurde natuurlijk niet. Pas na twaalven werd het stil en na een paar ongeregeldheden sliepen de meesten.
Een Cricketer van C.C.A.

Verslag dinsdag
Om tien over half acht werd ons clubje gewekt door een groepje leiders, die nog minder slaap hadden gehad dan wij. s’ Nachts werden we overigens nog gewekt door de heer van der Hoeven en consorte. Om acht uur werd er ontbeten en daarna moest V.O.C. tegen Colfe’s School. V.O.C. maakte 117 runs voor 7 wickets en Colfe’s haalde dit totaal niet. Bijzonderheden: Innings V.O.C. (Toss gewonnen door Colfe’s - V.O.C. moest als eerste batten). Prestaties: G. Heuff 27 runs, M. Boddé 20 runs, O. Danser 19 runs. Bowlers: K. Boxall 4 v. 21 in 7 overs. Inning van Colfe’s: Jamie Waddell 30 runs, M. Davies en G. Rameaux 17 runs (5 van de zeven wickets waren vangen). Bowlen: G. Heuff 2 voor 15 in 4 overs. Om één uur werd er geluncht, na de lunch moest V.O.C. aantreden tegen het Holland Mixed Team. V.O.C. verloor wederom de toss en moest gaan fielden. Bijzondere prestaties: J.K. Dommershuizen 15 runs, C. Dommershuizen 23 runs, E. Ebeli 14 n.o. Totaal 95 runs. Bowlers: P. Delsman 3 voor 13 in 4 overs. 5 van de acht wickets waren vangen. V.O.C. maakte dit totaal in 24 overs. Bijzondere prestaties: G. Heuff 46 runs, D Ragbounath 13 n.o. Bowlers: René Vos 3 voor 20 in 5 overs.

De Engelsen gingen die middag naar de Euromast en de bar: La Ronde. ‘s Avonds werd er gegeten en M. Boddé werd gezien zijn gigantische overthrow op de laatste bal tegen de Engelsen tot Today’s Dummy verklaard. Daarna werd er een wedstrijd gespeeld tussen de leiders en een selectie van jongens. De leiders wonnen vrij gemakkelijk. ‘s Nachts konden de V.O.C.-ers uitbreken, maar werden op de terugweg gegrepen door de leiders. Rond half twee lagen we in bed. Het was een geslaagde dag.

VERSLAG van het V.O.C. Juniorcrickettoernooi 1982 door Michael Davies, Colfe’s School London.
In verband met het terugtrekken uit het toernooi van het Eltham College, besloot de organisatie de competitie in twee delen te scheiden. Het eerste deel begon dinsdag tussen V.O.C., een gemixed Hollands team en wijzelf. Het tweede gedeelte begon op donderdag met de 3 teams en een nieuw team nl. U.D. uit Deventer. Zowel Kevin als ik wisten hoe sterk de Nederlandse teams kunnen zijn. V.O.C. met Allart, Mike Boddé en Peter Paul was nog steeds een goed team, dat ons verslagen had in de laatste wedstrijd van het toernooi in 1980 en daardoor was het geen verassing dat V.O.C. al haar wedstrijden won met overmacht in beide delen van het toernooi. Het niveau van het Nederlandsche Cricket was indrukwekkend. Het bleek ons dat door het toegenomen enthousiasme voor het spel, het niveau van jaar tot jaar is toegenomen. Afgezien van het cricket was de week bijzonder gezellig, vooral dankzij de onovertroffen organisatie van de heren leiders. ‘s Avonds na het cricket namen alle teams, zowel Engelse als Hollandse, deel aan de activiteiten, zoals ten-pin bowling, bingo en een wedstrijd tegen de leiders en staf van Colfe’s School. Namens alle Colfe’s boys en ook, lijkt me, namens alle andere deelnemers wil ik iedereen hartelijk danken van V.O.C. voor het organiseren en het regelen van een bijzonder geslaagde week voor iedereen. Het meest opvallende en geslaagde van deze week was eigenlijk dat iedereen nieuwe vrienden maakte. Ondanks de onderlinge rivaliteit op het cricket-veld waren we één grote vriendenclub de rest van de week. De meesten van ons hebben adressen uitgewisseld met 1 of meer Hollandse vrienden, in de hoop volgende keer weer naar Rotterdam terug te keren of 1 of meer van onze vrienden te amuseren in Engeland. Laten we ondertussen hopen dat een tegenbezoek geregeld kan worden van V.O.C. aan Colfe’s en dat we volgend jaar weer tegen elkaar kunnen cricketen.

Veel dank, Michael Davies, namens iedereen.

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl