A1 na de winterstop

Op 24 januari jl. ontvingen we M.V.V. ‘27 thuis. Volgens Nardus was het trainingsveld onbespeelbaar en mochten we op het tweede veld spelen. We begonnen met een paar uitstekende aanvallen, waarvan de eerste bekroond werd met een schuiver van Rob Vos, welke doel trof (1-0). Het ging dermate uitstekend, dat op zeker moment het gehele elftal in de aanval was en er niet meer aan verdedigen werd gedacht. Dit resulteerde in een counter van M.V.V ‘27 en deze bracht de stand op 1-1. Het bleek alras, dat M.V.V. ‘27 haar huid zo duur mogelijk wilde verkopen, waardoor het ritme uit ons spel raakte. Ondanks dit wisten we met 3-1 de rust te halen. Na rust hetzelfde beeld. Het zat ons net niet dat tikkeltje mee om gemakkelijk meer afstand te nemen. Goede kansen resulteerden daardoor niet in doelpunten. Toch wisten we tegen het einde door een karakterdoelpunt(!) van Bram Vogelaar, waarin hij al zijn ziel en zaligheid legde, op 4-1 te komen, waarna de andere Bram er op een slimme manier nog 5-1 van maakte. Ondanks niet zo’n goede wedstrijd toch een uitstekend resultaat. Bij het verlaten van het veld voegde een M.V.V.-speler mij toe: “Gefeliciteerd, Opa!”, waarmee ik het die verder dag kon doen.

Begunstigend door prachtig winterweer togen we op 1 februari jl. naar Bergschenhoek om B.V.C.B. te bestrijden. Bram Voogelaar was door griep verhinderd. Al gauw bleek dat we geen makkie zouden hebben, waarbij het effectvolle veld voor onze jongens een belangrijke handicap betekende. Alhoewel we het initiatief naar ons konden toetrekken, bleven de counters van de tegenpartij levensgevaarlijk, vooral door het goede spel van de centrumspits van B.V.C.B. Vlak voor rust bracht een goede actie van Rob Hennink ons bijna een doelpunt, doch de paal verhinderde dit succes. In werkelijkheid onze eerste goede kans. Na rust vielen we onstuimig aan. Een goed schot van Bram van der Hoeven ging net naast en een knal van Michel Straetemans werd door de keeper van B.V.C.B. magnifiek gered. Kasper Roszbach werd gewisseld voor Andrew van der Veen en Peter Barendregt was zo sportief als grensrechter te gaan fungeren. Juist had ik Joop Straetemans in het oor gefluisterd, dat ik voor een gelijk spel wilde tekenen, toen een uitval van B.V.C.B. ons op een achterstand van 1-0 bracht. Even later liet B.V.C.B. 2-0 aantekenen. Al met al een goede les voor ons elftal en een bewijs, dat elke tegenpartij tegen No. 1 van de ranglijst zijn beste beentje voor zal zetten. We zijn gewaarschuwd!

De volgende wedstrijd bracht ons tegen Dilettant, die over een goed spelend elftal bleken te beschikken. De rust kwam met een 3-1 voorsprong door goede doelpunten van Bram van der Hoeven en Rob Hennink. De derde goal van Walther Raghuis was een beauty. Door onoplettendheid in onze verdediging wist Dilettant tegen te scoren. Na de rust kwam Dilettant verdiend op 3-3, waarbij bij beide doelpunten het optreden van Alfred Bruins meisjesachtig was te noemen. Door keihard te werken kwamen we alsnog op 5-3 door 2 doelpunten van Andrew van der Veen. die Walther Baghuis was komen vervangen.

Op 7 maart jl. ontvingen we N.R.C./Ommoord op een zwaar te bespelen veld. Hedendaagse terreinchefs weten blijkbaar niet meer wat “prikken” is! Jeroen Slotboom (griep) en uitstedigheid van Freek Boelen en Kasper Roszbach zorgden ervoor, dat we een beroep moesten doen op Eric Jan van Geijn. We zaten muurvast en het werd dan ook een door ons slecht gespeelde wedstrijd. Voor de rust wist Rob Hennink ons met een frommeldoelpunt op 1-0 te brengen. De tegenpartij kon door een penalty op gelijke voet komen en kort voor het einde kon Bram van der Hoeven met een toevalstreffer 2-1 laten aantekenen.

Het blijk hoe langer hoe meer, dat de eerste plaats op de ranglijst voor ons team een zware belasting is. Een veel voorkomend verschijnsel. We zullen echter met alle kracht welke in ons is, de resterende wedstrijden tegemoet treden. Alleen dan kan de eerste plaats veilig gesteld worden.

Op 21 maart jl. ontmoetten we thuis de onderste van de ranglijst, Hermes D.V.S. We mochten eindelijk weer eens op de :heilige grond” spelen! We wonnen met 8-0 en, hoe gek het ook moge klinken: we waren toch nog ontevreden. Alleen door de zwakte van de tegenpartij kwamen we op de hoge score. Rest nog te vermelden een door Michel Straetemans gemiste penalty. Goed genomen, doch tegen de paal!

Op 28 maart jl. speelden we vriendschappelijk tegen S.C. Botlek, die over een goed spelend elftal beschikten. Na een aantrekkelijke wedstrijd werd het een gelijk spel (6-6), waarbij Leen Hennink zich als een uitstekend arbiter ontpopte.

Op 5 april jl. konden we door een overwinning op H.W.D. kampioen worden, doch het werd een nederlaag met 3-1. Onze concurrent, B.V.C.B., was echter zo vriendelijk te verliezen, zodat we toch de kampioensvlag konden hijsen. H.W.D. speelde een uitgekookt spelletje en ondanks het feit, dat we in het veld niet de mindere waren, wist H.W.D. haar aanvallen toch een tikkeltje geraffineerder op te zetten, hetgeen na een paar minuten resulteerde in een voorsprong van 1-0. Rob Hennink wist met een prachtig doelpunt gelijk te maken, doch H.W.D. zorgde er voor met een voorsprong van 2-1 te kunnen gaan rusten. Na rust een fel aanvallend V.O.C., doch zoals het dikwijls gaat, liep H.W.D. uit tot 3-1. De pluim van de dag gaat naar Walther Baghuis, die m.i. een uitstekende wedstrijd speelde. Na afloop de kampioensbloemen en een bloemenhulde van het sportieve H.W.D. Daarna een gezellig samenzijn in The House of Lords, alwaar we de gelukwensen van de voorzitter en vele aanwezige “oudjes” in ontvangst mochten nemen. Rest mij te vermelden, dat dit kampioenschap behaald is door een team van 13 man, dat werkelijk een goed geheel genoemd mocht worden. Ook Joop Straetemans, de rust zelve, heeft als “manager” veel tot dit succes bijgedragen. Verder werden we gesteund door de goede organisatie van de jeugdcommissie, een commissie, waarop V.O.C. heel zuinig moet zijn!

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail archief@voc-rotterdam.nl