V.O.C. 75 jaar

Op de hiernaast beschreven feestavond zal ook een cabaret optreden. Het zou een beetje raar zijn om te vertellen, wat dat cabaret inhoudt, maar we kunnen U wel iets vertellen over de medewerkenden, wat we dan ook doen:

1.     Jaap van de Valk, die een onbeschrijfbaar beroep uitoefent, 29 jaar oud is, geen notie heeft van wat hij het liefst doet. Zijn eerste reaksie op V.O.C. is een wat wrange smaak en over het cabaret heeft hij geen mening, maar dan ook absoluut niet.

2.     Fred Henri Erdtsieck, studeert rechten, is 26 jaar oud. Zijn liefste bezigheid is genieten, zijn eerste reaksie op V.O.C.: bier, zijn mening over het cabaret: leuk.

3.     Winifred (Wieneke) Bos, studeert frans in Leije, is 19 jaar oud, wat ze het liefst doet kan ze niet zeggen. Ze weet het niet, hoewel eten vind ze wel wat. Haar eerste reaksie  op V.O.C.: sleur, op het cabaret: vals zingen.

4.     Johanna Francoise Onnekink (Anja) , secretaresse, 22 jaar. Op de vraag wat ze het liefst doet, weet ze niet direkt antwoord , daar moet ze eerst diep over nadenken, daar is ze waarschijnlijk nu nog mee bezig. Eerste reaksie op V.O.C.: Jezum, wel gezellig, op het cabaret: leuk.

5.     Andries Hendrik Andries Ouwerkerk, studeert sosjologie, 24 jaar oud, antwoordt op de vraag wat ie het liefst doet: jaaa …, z’n eerste reaksie op V.O.C. is: Heeren, op het cabaret: gezellig  en pijn in mijn keel.

6.     Hendrik Jan Nordbeck, studeert ekonomie (en speelt voor het cabaret de piano). Zijn liefste bezigheid is dan ook pianospelen , is 19 jaar.

Nog enkele weken scheiden ons van de grote jubileum-avond. Enkele weken, waarin door de feestcommissie in samenwerking met verschillende leden, nog een hoop werk moet worden verzet. Wat er allemaal gaat gebeuren kunt U regelmatig in het wekelijks bulletin lezen. Toch is wel nuttig om U wat uitgebreider inlichtingen te verschaffen over de verschillende festiviteiten. Het cabaret wordt elders in dit blad uitvoerig besproken. U weet nog niet, uitzonderingen daargelaten, wie zich verschuilen achter de namen “The Green River Jassband” en “The Dazzling”.                                                                                                             Om te beginnen met The Green River Jassband, deze is als volgt samengesteld:

De leider is: Rob Buitendijk: Banjo
Herman Wirtz: Piano
Hans van Oost: Tuba
Bob Wulffers: Trompet
Thomas Hipp: Trombone
Peter de Klerk: Klarinet en Saxofoon
Nico Simoncelli: Drums                                                                                       

Deze band werd opgericht in september 1963. Snel werd de weg naar de top afgelegd, hetgeen  wordt bewezen aan de hand van de volgende feiten: 1965 1ste prijs op het nationale jazzconcours in het Kurhaus. 1969 1ste prijs oude stijl in Loosdrecht, 1ste prijs in het internationaal jazzconcours in Beek en Donk. Op 27 maart verschijnt hun eerste L.P. Deze band is dus echt wat je noemt, een oude stomp band, voor jong en oud, van alles wat.

Dan de Dazzling. Deze band bestaat uit:
John de Jong: Piano
Cees Kooy: Basguitaar
Machiel v. Nieuwland Jr.: Drums                

Na al deze muzikale capriolen begeven we ons de trap op alwaar ons oog een riant koud buffet ontwaart. De samenstelling hiervan verklap ik U niet. Trouwens, het is te veel om op te noemen.   Het beste kunt U reeds met vasten beginnen om de verschillende onderdelen op gepaste wijze te attaqueren.

U kunt U tijdens en na het koud buffet, met nog een kreeftenstaartje tussen de tanden, op de dansvloer of op ons gamble-and-ball-throw-house storten. In dit gokhuis kunt U ten eerste uw agressie kwijt en ten tweede proberen de kosten van uw feest terug te verdienen of te drukken. Een eerlijke zaak, nietwaar?

Misschien is het gemakkelijk voor U om te weten over welk gedeelte van Hilton U kunt beschikken. Alles is voor U toegankelijk, doch overnachtingen zijn niet in de toegangsprijs inbegrepen. Als U Hilton binnenkomt, ziet U rechts de vestiaire en links “The Golden Ball Room”, waar om 08.30 ons eigen cabaret zal optreden. Wanneer U uitgeluisterd bent, keert U op uw eigen schreden terug, gaat links af en meteen rechts de trap op. Boven aan de trap ziet U links Le Jardin. De naam spreekt voor zich zelf. Wel is het verboden om de aanwezige met hengeltuig e.d. uit hun vertrouwde omgeving te halen. U kunt ook rechtsaf gaan, alwaar U om de hoek links verschillende louche figuren met pokerpetjes bij gedempte verlichting hun verderfelijke spelletjes ziet doen. Wilt U dan ook niet de ballen, die bij de inboedel van het ball-throw-house horen, op hun richten?

Na deze rondleiding is het wel duidelijk, dat U dit feest niet mag missen. U ziet, U krijgt geweldig veel terug voor uw toegangsbewijs. Wendt U daarom, voorzover U het al niet hebt gedaan, tot de bekende adressen. Hoe meer mensen, hoe gezelliger het feest.

Tot 24 april

Galdjo Wynia

 

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl