V.O.C. is weer gered voor de 3e klasse!

Na een miezerige oogst van 4 punten bij de jaarswisseling, werd dit totaal in de daarna volgende wedstrijden opgevoerd tot 17 met als slot de uitwedstrijd tegen het veilig in de middenmoot staande HVV. De inspanning van de voorgaande weken was blijkbaar te groot geweest, want het werd een van de zwakste wedstrijden van dit seizoen met een dikke 6-1 nederlaag. Maar toch is V.O.C. nog een derde klasser, want onze felicitaties en onze dank gaan naar H.B.S., die in zijn laatste wedstrijd onze medecandidaat Van Nispen met 2-0 sloeg en daarmede niet alleen haar verblijf in de derde klasse tot slechts een paar jaar beperkte en dus kampioen werd, maar tevens ons puntentotaal voor Van Nispen onbereikbaar maakte, die nu nog moet afwachten wat DOSR in haar laatste wedstrijd zal doen, zoals onderstaande stand laat zien. Proficiat H.B.S. en veel succes in de jullie nog vertrouwde omgeving.

Proficiat ook V.O.C. voor het behoud en dank aan de spelers van het eerste die het zo dreigende gevaar toch nog op het nippertje wisten te keren. Proficiat trainer de Haan, want ook U hebt hierin een zeer belangrijk aandeel gehad.

Onze gelukwensen gaan ook naar onze vrienden in Utrecht, naar Hercules, dat op 2e Paasdag de spannende en inspannende competitie 1964 - 1965 zag beloond met het kampioenschap en de promotie naar de 2e klasse. Weer een oude vereniging in de lift. Wanneer volgen wij?

De jeugd gaat het voorbeeld geven. Het reeds kampioen zijnde A2 besloot het seizoen ongeslagen met een daverende 10-0 zege, met 27 uit 14, met 62 voor en 7 tegen.

B2 liet zien dat het nog ongeslagen zijn van ODI toch echt wel op een vergissing berustte en gaf de jongens uit Rotterdam Oost met 9-1 een ongezouten pak op de rode glimbroekjes, om daarmede resoluut de kop over te nemen. En te blijven?

C2 verstevigde zijn positie aan de spits weer en heeft het behalen van de titel helemaal zelf in de kleine handjes!

En nu de beloofde stand van WEST II – 3e klasse B:

HBS 22 36 0 1
Wilhelmus 22 34 0 0
Leonidas 22 27 2 0
Hilegersberg 22 25 0 0
HVV 22 24 0 0
Excelsior'20 22 22 2 0
Quick Steps 22 20 0 1
Westerkwartier 22 18 2 2
V.O.C. 22 17 - -
DOSR 22 16 2 0
Van Nispen 22 16 0 2
Foreholte 22 9 1 2

 Maar het beste nieuws kwam op 29 april voor Cees Ouwerkerk, die toen de verheugende mededeling kreeg, dat hij weer naar huis mocht en niet meer behoefde terug te keren in het Sanatorium. Cees, en de gehele familie Ouwerkerk, van harte gelukgewenst met dit uitermate gunstige verloop.

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl