De vlag in top!

Onze eerste twee cricketelftallen hebben het kampioenschap behaald:
V.O.C. I in de Eerste Klasse B.  /  V.O.C. II in de Tweede Klasse C.

Aan de captains Arie Terwiel en Anton Nieuwenburg en de spelers van beide elftallen onze hulde voor de glorieuze prestatie. Het eerste verloor van 12 wedstrijden er slechts 1 en wist 11 overwinningen te boeken, een prestatie die te meer lof afdwingt indien men bedenkt dat door de natte zomer beslissingen soms ietwat geforceerd moesten worden. Al met al hopen wij met een voorspong van 11 punten op nummer 2 van de ranglijst dat wij ons genoegzaam de sterkere hebben getoond en wij mogen de gerede hoop koesteren, dat promotie naar de Eerste Klasse A tot de mogelijkheden zal behoren. Op de afzonderlijke prestaties zullen wij in het volgend nummer ingaan. Het tweede wist in de eindsprint, al was het realiseren van het kampioenschap door het niet opkomen van de tegenstander zeer onbevredigend, zich met 2 punten voorsprong de sterkere te tonen. Een gedegen overzicht van de prestaties van dit elftal vindt U elders in dit orgaan.

2 Captains
ARIE TERWIEL, captain van ons eerste, met een berg van slachtoffers en runs in zijn mars, vergaard in de vele jaren dat hij het plechtanker van V.O.C. was, zal waarschijnlijk de grote voldoening mogen smaken V.O.C. teruggevoerd te hebben naar de klasse, die wij op onbevredigende wijze verlieten. Een voldoening, die wij, en iedereen met ons, hem van harte gunnen. Met de bal en op critieke ogenblikken met het bat was hij de ziel van het team en al moge All Holland geen beroep meer op hem doen, wij zullen ongetwijfeld nog jaren kunnen profiteren van zijn grote gaven voor de “King of Sports”. Een stralend voorbeeld voor de jongeren door zijn grote fighting spirit en zijn voortreffelijke sportieve kwaliteiten.

ANTON NIEUWENBURG, captain van het tweede, evenzeer met een schitterende staat van dienst. Een “double”, in voetbal (249 wedstrijden) en cricket (153 wedstrijden) in onze eerste elftallen.

Op voortreffelijke wijze heeft hij zijn team naar het kampioenschap geleid en door zijn grote kennis van het spel en zijn enthousiasme er voor zorg gedragen, dat er een animo en een sfeer in het team huisden, zoals men zich slechts wensen kan. Dat hij zich in zijn overzicht van het tweede niet noemde zal ons niet verhinderen hier te memoreren, dat hij met het bat zich enkele keren goed weerde en dat hij zijn team in het veld met grote bekwaamheid hanteerde.

“Bij het ontwerpen en samenstellen van deze website is de grootst mogelijke zorgvuldigheid betracht. Mocht u echter inhoud tegenkomen waarop u meent auteursrecht te hebben, neem dan contact met ons op via e-mail webredactie@voc-rotterdam.nl